Investering voor zelfrijdende auto Google

Investering voor zelfrijdende auto Google

Waymo, een zusterbedrijf van Google, heeft een investering ontvangen van 2,25 miljard dollar, dat is ongeveer 2 miljard euro. Het bedrijf is gericht op het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s. Het is voor het eerst dat het bedrijf een investering van deze omvang ontvangd.

Investeerders

Vooral buitenstaande investeerders hadden een aandeel in de investering. Zo meldde de Amerikaanse nieuws organisatie The New York Times. Onder de investeerders vallen partijen uit de VS, Canada en de Verenigde Arabische Emiraten.

Ontevreden Personeel

Begin februari meldde The Verge dat er sprake was van onvrede onder het personeel. Het personeel zou onder meer ontevreden zijn over het aantal vakantie dagen en de veiligheid op de weg. Het bedrijf heeft namelijk ook personeel in dienst die de zelfrijdende auto’s controleren tijdens testritten in de Amerikaanse stad Phoenix. Inwoners van deze stad in Arizona kunnen gebruik maken van de zelfrijdende auto’s in de vorm van een taxi.

Bedrijfswaarde

Het bedrijf Waymo wordt gezien als het beste bedrijf voor het maken van zelfrijdende auto’s. Hierdoor is het bedrijf op papier redelijk wat geld waard. Zo schatte zakenbank Morgan Stanley de waarde in eerste instantie op omgerekend 157 miljard euro, dit werd later bijgesteld naar 94 miljard euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *