Populairste streamingdiensten in Nederland

Populairste streamingdiensten in Nederland

Welke streamingdiensten zijn het populairste in Nederland? SimOnlyDiscount wilde graag het antwoord op deze vraag weten. Daarom lieten ze PanelWizard een onderzoek doen.

Onderzoek

In het onderzoek is er gekeken naar 9 verschillende streamingdiensten: Netflix, Spotify, Videoland, Disney+, NLZiet, Amazon Prime, YouTube Premium, Film1 en Canal Digitaal.

Netflix en Spotify kwamen als populairste naar boven en zijn dus de populairste streamingdiensten in Nederland. 50% van de ondervraagden gebruikt Netflix om films en series te kijken. Om muziek te luisteren maakt 52,6% gebruik van Spotify. De andere streamingdiensten kwamen niet verder dan de 20%.

Streaming met mobiele telefoon

Uit het onderzoek bleek ook dat ruim 42% van de deelnemers vaak gebruik maakt van streamingdiensten op hun smartphone. Bijna 20% van de deelnemers maakt alleen via hun smartphone gebruik van streamingdiensten.
Er bleek ook dat bepaalde streamingdiensten meer gebruikt op smartphones dan andere streamingdiensten. Zo gebruikte 52.1% van de Netflix gebruikers Netflix op hun smartphone. Bij Spotify maakt 54.9% wel eens gebruik van hun smartphone om muziek te luisteren.

Overige informatie

Streamingdiensten worden voornamelijk gebruikt door jonge mensen. Met name de groepen 16-29, 30-39 en 40-49 maakte gebruik van streamingdiensten.
Ook zijn er verschillen wat betreft de gezinssamenstelling naar boven. Gezinnen met kinderen vaker Netflix, Videoland of Spotify dan gezinnen zonder kinderen. Maar alleenstaanden gebruiken vaker Youtube Premium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *