Xiaomi presenteert supersnel draadloos opladen

Xiaomi presenteert supersnel draadloos opladen

Xiaomi heeft in een video en op hun blog laten zien dat ze een telefoon draadloos kunnen opladen met 40 Watt. Hiermee kun je een telefoon met een accu van 4000mAh binnen 20 minuten tot 57% opladen en in 40 minuten zelfs volledig op kunt laden.

Draadloos opladen

Het is al een tijdje mogelijk om een draadloos op te laden. Zo heeft de Apple iPhone 11 Pro Max al de mogelijkheid om draadloos opgeladen te worden met 7.5 Watt. Samsung bied daarnaast, met de Galaxy S20 Ultra, de mogelijkheid om draadloos op te laden met 15 Watt.

De sprong naar het opladen met 40 Watt is dus een redelijk groot. Hierdoor kwamen er ook wat problemen aan het licht. Zo ontstond er namelijk te veel warmte door het hoge aantal wattage’s waarmee de telefoon werd opgeladen. Door die warmte kan de batterij van de telefoon beschadigen. Xiaomi heeft daarom een verticale air-cooler bevestigd. Hierdoor loopt de warmte niet te hoog op waardoor de smartphone niet oververhit raakt tijdens het opladen.

Bekabeld opladen

Ook het opladen via een kabel wordt steeds sneller. Xiaomi gaf een jaar geleden al aan een smartphone te kunnen opladen met 100 Watt. Hierdoor zou een smartphone met een 4000mAh-accu in 17 minuten volledig opgeladen kunnen worden. Xiaomi vermeldde er wel bij dat er nog werk verricht moest worden om een smartphone te creëren die het opladen met 100 Watt ondersteund.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *